Általános Szerződési Feltételek

A www.mannafoodonline.hu honlapra vonatkozó Szabályzat

I. Fogalommagyarázat
1. A jelen Szabályzatban használt fogalmak jelentése:
1.1. Felhasználói fiók – A Felhasználó fiókja a Szolgáltató informatikai rendszerében meghatározott, a Felhasználó rendelkezésére álló források és jogok összességéből áll, mely a Felhasználó regisztrációját követően jön létre; a Felhasználó a Felhasználói fiókra a jelen Szabályzatban meghatározott Szolgáltatások részeként regisztrálhat, ezt követően a honlapon keresztül vagy a Szolgáltató által külön előírások alapján rendelkezésre bocsátott egyéb csatornán fér hozzá a Felhasználói fiókhoz;
1.2. Szabályzat – az elektronikus szolgáltatásnyújtásra vonatkozó jelen Szabályzat;
1.3. Honlap – a www.mannafoodonline.hu oldalon elérhető honlap;
1.6. Szolgáltató – MANNA MPD Bt.
Székhely: 5085 Rákóczifalva, Arany J. u. 6/A.,
Cégbíróság: Szolnoki Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: Cg.16-06-011153/5
Adószám: 27112513-1-16;
e-mail cím: mpd9295@gmail.com);
1.7. Tárhelyszolgáltató –Tárhelypark Kft., székhely: Budapest, Gaál József út 24., adószám: 23289903-2-43, );
1.8. Felhasználó – a Szolgáltatásokat a jelen Szabályzatnak megfelelően használó természetes személy;
1.9. Rendelés – a Felhasználó által a Honlapon keresztül leadott rendelés azonnali fogyasztásra szánt ételre, italra, vagy más, a Honlapon elérhető termékre, amelyet a Szolgáltató a Felhasználó által megadott címre házhozszállítási szolgáltatást nyújtó üzletben fizikailag készleten tart, rendszeresen szolgáltat.

II. Általános rendelkezések

1. A jelen Szabályzat határozza meg az elektronikusan, a Honlapon keresztül nyújtott szolgáltatások alapelveit és feltételeit.
2. A Szolgáltatásokat a Honlap részeként a Szolgáltató nyújtja.
3. A jelen Szabályzat jelenti azokat a szabályokat, melyeket az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Elkertv.”) 5. §-a, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet előír.

III. Elektronikus úton nyújtott szolgáltatások

1. A Honlapon keresztül a Szolgáltató által nyújtott Szolgáltatásokba (itt: „Szolgáltatások”) az alábbiak tartoznak:
1.1. a Felhasználók tájékoztatása a MANNA FOOD Üzlet ajánlatairól;
1.2. lehetővé tenni, hogy a Felhasználó Rendelést adhasson le;
1.3. lehetővé tenni, hogy a Felhasználó regisztrálhasson a Felhasználói fiókba;
1.4. a Felhasználók számára hozzáférést biztosítani a Felhasználói fiókhoz;
1.5. lehetővé tenni, hogy a Felhasználó panaszt tegyen;
2. A Szolgáltatások valamennyi Internethasználó számára elérhetőek, azzal a fenntartással, hogy a III. 1.2.-1.8. alpontjai szerint nyújtott Szolgáltatások csak a cselekvőképes természetes személyek számára elérhetőek. A korlátozottan cselekvőképes személyek (ideértve a 14 és 18 év közötti személyeket is) a III. 1.2-1.8. alpontjai szerint nyújtott Szolgáltatásokat csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetik igénybe.
3. A jelen Szabályzat III. 1. pontjában hivatkozott Szolgáltatások ingyenesek. A Szolgáltatáson keresztüli rendelésfeladás jogi kötőerővel bír és fizetési kötelezettséget von maga után, a Honlapon megjelenő információnak megfelelően.
4. A Szolgáltatás használatának részeként a Felhasználó nem közölhet semmilyen jogszerűtlen tartalmat, többek között:
4.1. olyan módon feldolgozott információt és adatot, mely az IT biztonság vagy a Honlap megsértésének kockázatát hordozza;
4.2. olyan információt, mely szellemi tulajdonjogot sért, beleértve a Szolgáltató vagy harmadik személy szerzői jogát és védjegyjogát;
4.3. olyan információt és adatot, mely kötelező jogszabályi előírást sért.
5. A vételár jelölése az áru mellett található. A vételár tartalmazza az ÁFA-t, valamint a csomagolás költségét.
6. A szállítási költség szállítási területenként eltérhet, az adott szállítási címre vonatkozó mindenkori szállítási díj megtalálható a Honlapon, valamint a szállítási cím kiválasztását követően a 4. pont 6. bekezdésben megjelölt „Kosár”-ban kerül feltüntetésre.
7. A minimális rendelési érték 900,- Ft.
7.1. A kupon felhasználásakor a minimális rendelési érték a kupon értékén felül értendő
(példa: 2.000,- forintos kupon felhasználása esetén a minimális rendelési érték 2.900,- Ft.)

IV. A Rendelés feladása

1. A Rendelések feldolgozása a Szolgáltató ellátási területén történik. Az arra vonatkozó információ, hogy bizonyos rendelés teljesíthető-e a Felhasználó által megadott címre vonatkozóan, a Honlapon a Rendelés feladásának folyamata kezdetén jelenik meg. Azt a lehetőséget, hogy adott Rendelést tud-e teljesíteni a Szolgáltató, a rendszer automatikusan ellenőrzi. Amennyiben a megadott címre a Rendelés nem teljesíthető, a Felhasználó erről egyértelmű értesítést kap.
2. A Rendelés kifizetése kiszállításkor készpénzben, VISA vagy Master elektronikus fizetésre alkalmas kártyával, Erzsébet-kártyával vagy Széchenyi Pihenőkártyával történik.
3. Rendelést mind Felhasználói fiókkal rendelkező, mind azzal nem rendelkező Felhasználó feladhat.
4. Azon Felhasználók számára, akik Felhasználói Fiók létrehozása nélkül szeretnének rendelést feladni, a Rendelés leadásának folyamata a következő:
4.1. töltse ki az alábbi, kötelező mezőket az adatlapon: helység, utca és házszám, irányítószám, mobiltelefonszám, e-mail cím;
4.2. a Honlapon található ajánlatból pipával válassza ki a Szolgáltató által kínált termékeket, válassza ki az adott áru mennyiségét, adagját vagy méretét, és ha lehetséges, változtasson az adott terméken vagy összeállításon;
4.3. válassza ki a fizetési módot;
4.4. adja fel rendelését a „Megrendelés” gombra kattintva.
5. A Felhasználói Fiókkal rendelkező Felhasználók számára, a Rendelés feladásának folyamata a következő:
5.1. felhasználóneve és jelszava segítségével lépjen be a Honlapra;
5.2. az elmentett címlistából válassza ki azt, mely címre rendelni szeretne, vagy adjon meg új kiszállítási címet;
5.3. a Honlapon található ajánlatból pipával válassza ki a Szolgáltató által kínált termékeket, válassza ki az adott áru mennyiségét, adagját vagy méretét, és ha lehetséges, változtasson az adott terméken vagy összeállításon;
5.4. válassza ki a fizetési módot;
5.5. adja fel rendelését a „Megrendelés” gombra kattintva.
6. Amikor a IV. 4. és 5. pontjaiban foglalt valamennyi lépés teljesült, a Szolgáltató a Rendelést befogadja teljesítésre. A Felhasználó a „Kosár” gombra kattintva, megnézheti annak tartalmát, termékeket helyezhet el benne vagy vehet ki belőle bármikor, egészen a Rendelés feladásáig. A rendszer a teljes Rendelést megmutatja, ez a Felhasználó Rendelésének feladása előtt változtatható vagy törölhető, így bármely adathiba felismerhető és módosítható.
7. A Szolgáltató a feladott Rendelést, a feladást követő 5 percen belül e-mailben erősíti meg.
Amennyiben a Felhasználó nem kap megerősítést a Rendelés feladását követő 5 percen belül, a Rendelés tisztázása érdekében a Szolgáltató telefonszámát hívhatja a Felhasználó.
8. A Felhasználó harmadik személy – ide értve a jogi személyeket és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket is – nevében is adhat fel Rendelést.
9. A feladott Rendelésről a Felhasználó ÁFA-s számlát kérhet. ÁFA-s számla a Rendelés feladásakor, az „ÁFA-s számlát kérek” gombra kattintva kérhető. A Felhasználói Fiókkal rendelkező Felhasználók az ÁFA-s számla kibocsátásához 3 vevői számlázási információt is elmenthetnek, az azonosító adatok a vevő adószáma alapján is kereshetők.
A Felhasználói Fiókkal nem rendelkező Felhasználóknak minden esetben meg kell adniuk az ÁFA-s számlán jelölt, a kiállításhoz szükséges adatokat.

V. Regisztráció és belépés a MANNA FOOD Felhasználói fiókba

1. A Felhasználói Fiókba online, a Honlapon található regisztrációs adatlap kitöltésével lehet regisztrálni, a „Fiók létrehozása” gombra kattintva.
2. A regisztrációs adatlapon a kötelezően kitöltendő mezőket egyértelműen jelzi az oldal.
3. A Felhasználók a Felhasználók és a Szolgáltató közötti szerződés Szolgáltató általi teljesítése, kapcsolatfelvétel, valamint a Felhasználói Fiók megnyitása és fenntartása céljából adják meg személyes adataikat.
4. A Szolgáltató a regisztrációs adatlap kitöltését és elküldését követően a Felhasználó által megadott e-mailcímre a regisztrációt és a Felhasználói fiók létrehozását megerősítő e-mailt küld. A Felhasználói fiók aktiválásához a Felhasználónak a Szolgáltató által küldött e-mailben található megerősítő linkre kell kattintania.
5. A Felhasználó a Felhasználói fiókhoz korábban választott felhasználóneve és jelszava segítségével fér hozzá. A felhasználónév és a jelszó titkos. A Szolgáltató ezúton hívja fel a Felhasználó figyelmét arra, hogy felhasználónevének és jelszavának harmadik személy részére történő átengedése a magánélet védelméhez és egyéb, jogszabály által védett személyiségi jog megsértéséhez vezethet.
6. A Felhasználói Fiók lehetővé teszi:
6.1. a Rendelés állapotának online figyelemmel kísérését;
6.2. a Rendeléssel kapcsolatos panasz benyújtását a Felhasználói fiókba való belépést követően elérhető adatlapon;
6.3. több kiszállítási cím tárolását;
6.4. legfeljebb három vevő ÁFA-s számla kibocsátásához szükséges adatának tárolását;
6.5. a Felhasználóra vonatkozó adatok módosítását.

VI. Műszaki követelmények

1. A Honlap operációs rendszerrel (Windows, Mac OS, Linux vagy hasonló) és böngészővel – a legfrissebb Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome vagy Safari – rendelkező, az internetre csatlakozott számítógéppel érhető el.
2. A Honlap mobileszközökről, például okostelefon, tablet, palmtop is elérhető. A Honlap mobil változatának elérése a népszerűbb böngészők (Android Browser, Chrome Mobile, Internet Explorer Mobile, Opera Mini vagy Safari Mobile) legfrissebb verziójával, az internetre csatlakoztatott eszközzel lehetséges.
VII. A szerződés érvényessége és a Szolgáltatások felmondása
1. A Felhasználók a Szolgáltatásokat bármikor igénybe vehetik, vagy azokat bármikor felmondhatják. A Felhasználói fiókhoz kapcsolódó Szolgáltatások nyújtására vonatkozó szerződés, a Felhasználói fiók jelen Szabályzat V. 4. pont szerinti aktiválásakor, határozatlan időre jön létre, míg adott Rendelés teljesítéséhez kapcsolódó szerződés határozott, a Rendelés Felhasználónak történő kiszállításáig terjedő időre jön létre. A Felhasználó kötelezettségeinek időtartamára nincs minimum időszak, a Felhasználó egyetlen időszakban sem köteles a Szolgáltatást igénybe venni.
2. A Szolgáltatás felmondása a Felhasználó által az mpd9295@gmail.com e-mail címre, küldött nyilatkozatával közölhető.
3. Figyelembe véve, hogy a Rendelés tárgya többek között romlandó áru, vagy rövid fogyaszthatósági időtartamú áru, a Felhasználók a Szolgáltató Rendelést megerősítő értesítését követően nem jogosultak a Rendelést törölni, attól elállni.
4. A Felhasználótól a Szolgáltatás után semminemű szolgáltatási díj nem követelhető, ha Felhasználó a Szolgáltatást felmondó nyilatkozatát eljuttatja a Szolgáltatóhoz.
5. A Szolgáltatások felmondására vonatkozó jog jelen pontnak megfelelő gyakorlásának nincs hatása a Rendelés teljesítésére és a Felek kötelezettségeinek teljesítésére azon Rendelések vonatkozásában, melyeket a Felhasználó a felmondást megelőzően adott fel.

VIII. Rendelésekre vonatkozó panasz

1. A Szolgáltató a Rendelések hibátlan teljesítésére köteles. A Rendelés tárgyának fizikai és jogi hibáiért a Szolgáltató a szavatosság szabályai szerint felel a Felhasználóval szemben, a magyar Polgári törvénykönyv rendelkezéseinek megfelelően.
2. Rendelésre vonatkozó panasz az alábbiak szerint nyújtható be:
2.1. a Honlapon keresztül – amennyiben a Felhasználó MANNA FOOD Felhasználói Fiókkal rendelkezik;
2.2. telefonon keresztül, a Szolgáltató telefonszámán – valamennyi Felhasználó esetében;
2.3. írásban, a Szolgáltató címére küldve (5085 Rákóczifalva, Arany J. u. 6/A).
3. A benyújtott panasznak tartalmaznia kell a panaszt benyújtó személy személyes adatait (családi és utónév, értesítési cím és opcionálisan e-mail cím, valamint telefonszám), a panasz okát és a Felhasználó kérését.
4. A panaszokat a Szolgáltató – amennyiben jogszabály kötelező előírása ennél rövidebb határidőt nem ír elő – a beérkezést követő 14 napon belül köteles kivizsgálni.
5. A panaszt benyújtó felet a Szolgáltató a panaszbejelentésben megadott címre, vagy a bejelentés módjától függően, postai címre megküldött levélben vagy e-mailben értesíti a kivizsgálás módjáról.
6. A Rendelés részét képező termék fizikai vagy jogi hibájára vonatkozó panasz esetén, a panaszt a magyar Polgári törvénykönyv kellék- és termékszavatosságra vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően kell kivizsgálni.

IX. A Szolgáltatásokra vonatkozó panasz
1. A Szolgáltatásokra vonatkozó panasz az alábbiak szerint nyújtható be:
1.1. a Szolgáltató elektronikus levélcímére (mpd9295@gmail.com) vagy
1.2. írásban, a Szolgáltató címére küldve (5085 Rákóczifalva, Arany J. u. 6/A).
2. A benyújtott panasznak tartalmaznia kell a panaszt benyújtó személy családi és utónevét, a panasz tárgyát és a Felhasználó kérését.
3. A panaszokat a Szolgáltató a beérkezésük sorrendjében vizsgálja ki, a kézhezvételt követő 14 napon belül.
4. A panasz benyújtóját a Szolgáltató a panaszbejelentésben megadott címre, vagy a bejelentés módjától függően, postai címre megküldött levélben vagy e-mailben értesíti a kivizsgálás módjáról.

X. Személyes adatok védelme

1. A Felhasználók személyes adatainak adatkezelőjeként, a Szolgáltató a Felhasználók személyes adatait az Elkertv. 13/A §-a, és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint General Data Protection Regulation (GDPR) 2016/679. számú EU rendelet szerint, a szerződés teljesítéséhez szükséges módon és mértékben, vagy a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges módon és mértékben kezeli, figyelemmel az Elkertv. rendelkezéseire.
2. A Szolgáltató a Felhasználók alábbi személyes adatait kezeli: a Felhasználói fiók regisztrációs adatlapján és a Rendelés adatlapján szereplő személyes adatok, azaz családi és utónév, cím, telefonszám, e-mail cím, Rendelés időpontja, Felhasználó által megrendelt termékek, GPS adatok (tartózkodási hely).
3. A Szolgáltató, fenti 2. pontban meghatározott személyes adatokat az alábbi célból kezeli:
a Szolgáltatások nyújtása, a Rendelés teljesítése, a Szolgáltató által elektronikus úton nyújtott szolgáltatások használatát lehetővé tevő Felhasználói fiók fenntartása, panaszkezelés.
4. A regisztráció során a Felhasználó hozzájárulhat ahhoz, hogy személyes adatait a Szolgáltató marketing célból kezelje, valamint ahhoz is, hogy a Szolgáltatótól az általa megadott e-mail címen és telefonszámon marketing információt kapjon, ideértve az ajánlatokat és a Szolgáltató akcióit. A hozzájárulás megadása önkéntes és független a Szolgáltatások igénybe vételétől.
5. A Szolgáltató adatkezelési szabályzata és a Felhasználók személyes adatainak védelmére szolgáló alapelvek, ideértve a Szolgáltató arra vonatkozó technikai eljárásait, hogy jogosulatlan harmadik személyek ne férhessenek az elektronikusan küldött személyes adatokhoz és azokat ne módosíthassák, a Honlapon az „Adatkezelési Tájékoztató” cím alatt érhető el.

XI. Peren kívüli vitarendezés

1. A Felhasználó panasza kivizsgálására és követelése érvényesítésére peren kívüli eljárásokat is igénybe vehet, mint például:
1.1. követelésével a Szolgáltatóhoz fordulhat (cím: 5085 Rákóczifalva, Arany J. u. 6/A, e-mail cím: mpd9295@gmail.com)
1.2. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez fordulhat (cím: 5000 Szolnok, Ady Endre u. 35-37.);
1.3. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület fordulhat (cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 306., telefonszám: 06-20/373-2570, honlap: www.bekeltetes.hu).
1.4. Személyes adatai MANNA MPD Bt. általi kezelésével kapcsolatos bármely kérdése esetén az adatkezeléssel kapcsolatos jogai gyakorlásával a következő elérhetőségeken kaphat felvilágosítást: e-mailcím:mpd9295@gmail.com; postai levél (50850 Rákóczifalva, Arany J. u. 6/A.
1.5. A panaszkivizsgálás és követelésérvényesítés peren kívüli eljárásaira és az azokhoz való hozzáférésre vonatkozó részletes információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján érhetők el: www.nfh.hu.

XII. Felhasználóknak szóló egyéb információk

1. A Szabályzat bármikor, ingyenesen, .pdf formátumban letölthető a www.mannafoodonline.hu honlapról, így azokat a Felhasználók tárolhatják, előhívhatják és bármikor tanulmányozhatják.
2. A Szolgáltatóval a Szolgáltatás nyújtására vonatkozó megállapodás a Felhasználó választása szerint magyar vagy angol nyelven jön létre.
3. A Rendelésen és a megerősítésen keresztül megkötött megállapodás nem jelent írásbeli megállapodást, azt a Szolgáltató nem iktatja, így a későbbiekben nem érhető el.
4. A Szolgáltató a Felhasználókat az alábbiakról tájékoztatja a Szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban:
4.1. a Szolgáltató nem alkalmazza sem a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bek. o) pont szerinti magatartási kódexet, sem a fogyasztókkal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló előírások szerinti magatartási kódexet;
4.2. a Szolgáltató nem kér letétet a Felhasználóktól és nem követel meg semmilyen egyéb pénzügyi biztosítékot sem;
4.3. a Szolgáltató nem vállal jótállást, vagy hibás teljesítés esetére bármilyen, a jogszabályban meghatározott kellék- és termékszavatossági kötelezettségen felül más kötelezettséget;
4.4. a Szolgáltató semmilyen tartalom-másolás elleni védelmet, vagy a Szolgáltató hozzájárulása nélküli hozzáférés elleni védelmet nem alkalmaz.
3. A Rendelés várható kiszállítási ideje 30 és 120 perc között van.

XIII. A Szabályzat módosítása

1. A Szolgáltató a jelen Szabályzatot bármikor módosíthatja, különösen az alábbi okokból:
1.1. a jelen Szabályzat tartalmát közvetlenül érintő, hatályos jogszabályok változása;
1.2. bíróság vagy hatóság által, a jelen Szabályzat tartalmát közvetlenül érintő határozat (ítélet, végzés vagy döntés) kibocsátása;
1.3. új funkciók bevezetése a Honlapon;
1.4. jogszabálysértés vagy jelen Szabályzat megsértésének megakadályozása;
1.5. értelmezési ellentmondások, nehézségek eltávolítása;
1.6. a Szolgáltató átalakulása (jogállásának változása), a Szolgáltató vagy Tárhelyszolgáltató névváltozása, jelen Szabályzatban szereplő bejegyzett adatok, azonosítók, címek, URL címek, e-mail cím vagy telefonszám módosulása.
2. A Szabályzatban bekövetkező változás nincs haással, a módosított Szabályzatnak a Felhasználókra kötő erejűvé válásának napját megelőzően létrejött Felhasználói jogokra vagy a Szolgáltatói kötelezettségekre.
3. A Szolgáltató a Szabályzat módosulásáról köteles a Honlapon értesítést elhelyezni, valamint a MANNA FOOD Felhasználói fiókokhoz tartozó e-mail címekre ezt az értesítést e- mailben megküldeni.
4. A jelen Szabályzat módosulása azon Felhasználókkal szemben bír kötőerővel, akik a Szolgáltatást a Szabályzat módosulásáról való tudomásszerzést követő 30 napon belül nem mondják fel a VII. 2. pontnak megfelelően.

XIV. Záró rendelkezések

1. Az itt nem szabályozott kérdésekben, a Magyarországon hatályban lévő jogszabályok irányadóak, különös tekintettel a magyar Polgári törvénykönyv és az Elkertv. rendelkezéseire.
2. A felmerülő jogviták során a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény alapján hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság jár el.